maanantai 1. syyskuuta 2014

Pennut ovat syntyneet!

 Nyt se on tapahtunut! Martan pennut ovat syntyneet. Lupailin aiemmin että laitan vatsankasvu kuvat tänään mutta nyt onkin paljon parempaa tarjolla. Seitsemän kappaletta weimarinseisojan pentuja, 4 tyttöä ja 3 poikaa.
Synnytys alkoi viime yönä "yllättäen". Kun Martta alkoi osoittaa merkkejä tulevasta niin tunnin kuluttua ensimmäinen pentu oli syntynyt ja siitä 25 min seuraava ja puoli kahteen mennessä oli syntynyt 4 pentua. Martta huilaili neljä tuntia ja sitten loput kolme pihalle viimeisen syntyessä vailla kahdeksan. Aivan ihania raidallisia inisijöitä, tosin yhdeltä puuttuu selkeät raidat. Painavin pentu syntyi viimeisenä ja toiseksi painavin ensimmäisenä. Kaksi isointa yli 500 grammaa ja muut reilua 400 grammaa.
Martta hoiti synnytyksen kyllä todella hyvin, minun ei tarvinnut kuin ihmetellä ja ihastella. Onneksi kaikki meni hyvin koska päällekkäisten sattumien ja nopean synnytyksen alun vuoksi toimin kätilönä yksin. Mutta onpahan koettu nyt tuokin puoli koirien elämästä ja suotta jännitin niin paljon. Kyllä vaistot ohjaavat koiraa niin hyvin ja ei sattunut mitään pulmatilannetta.
Martan sai ulos pissille vasta pitkälti iltapäivän puolella ja silloinkin tuoreella äidillä oli niin suuri huoli pennuista että haukkui pissiessään ja mahdoton veto takaisin sisälle.
  Ruokakin maistuu mutta ei ole hirveästi kehdannut antaa koska jälkeiset maistui niin hyvin että niistä kyllä virtaa on hiveneksi. Lihalientä joi että sai nestettä ja siitäkin virtaa lisäksi.
 
7 kommenttia:

 1. voi hellanlettas kun on söpöjä! miun on ehdottomasti pakko tulla rapsuttelemaan pentuja kun he ovat valmiita muidenkin ihmisten (ja koirien) ilmoille! :)

  VastaaPoista
 2. TODELLAKIN VOI HYVÄNEN AIKA, KUINKA OVATKIN KAUNIITA JA ELÄMÄ ALUSSA. ÄITIKIN NÄYTTÄÄ NIIN HYVÄLLE JA YLPEÄLLE. ONNEA KOKO KATRAALLE JA ÄITIVOIMIA IMETYKSEEN. " EIKÄ ME PIENET KOIRANPENNUT, MUUTA KUIN LEIKKIÄ LYÖMME, HAU HAU HAU." RIITTA JA MUUT

  VastaaPoista
 3. Onnea lapsosista, kyllä ovat somia marsuja! Saattaa se Martta sitten aikanaan jo helpotuksesta huokaista, kun pennut lähtevät maailmalle, vaikka nyt ei raaskisi pissillä käydä.

  VastaaPoista
 4. Ihana Martta- äityli<3. Paljon onnea !!!!

  VastaaPoista
 5. Onnea pentueelle ja voimia emolle hoitamiseen. Siitä se kasvattajaura urkenee.

  VastaaPoista
 6. Voi hellantuuteli, ihania mössyköitä ❤️ Onnea sinne teille kaikille Sarilta ja Peteltä Pahkasalosta!

  VastaaPoista
 7. ONNEAONNEA pentusista! :) Ihania tikruvauvoja :)

  VastaaPoista