sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Pentujen kehitys on huimaa


 Mennyt viikko on ollut yhtä hulinaa ja huisketta. Pennut kehittyvät ja rohkaistuvat päivä päivältä ja tuntuu että mikään ei ole niille enää este, ainoastaan jokin voi olla hidaste.. Pentulaatikko on jo menneen talven lumia ja maailmaa tutkaillaan hereillä ollessa niin mielenkiinnolla että kun seitsemän vilperttiä pääsee valloilleen niin eipä tiedä mistä kukakin löytyy. Ja tämä on vasta ensimakua. Onneksi pihalle aidattiin alue turvallista ulkoilua varten.
 Mortti
 Mesi tykkää kiipeillä kivikasan päällä.
 Ja välillä tuumailla että minnes suuntaan sitten pinkoisi.

 Äidin maitobaari houkuttaa joka kerta kun Martta kulkee ohi joten se on huomattavasti vähentänyt oleiluaan pentujen luona. Tuntuu että ne ovat pohjattomia kaivoja.
 Omat vapaa hetket menevät kyllä täysin pentujen kanssa seurustellessa ja aina on syliin tulijoita kun vaan lattialle istahtaa. Nythän pennuilla on kiivain sosiaalistumiskausi meneillään joten lapset ja lasten kaverit ( ja omatkin ) ovat kyllä enemmän kuin tervetullutta leikkiseuraa. Toki pennut nukkuvatkin vielä paljon.
 Nisät ovat kyllä kovilla vaikka kerralla ei olisikaan koko katras ruokailemassa. Pennut ovat kyllä jo sen verran isoja ja voimakkaita että aivan sääliksi käy Marttaa kun "piraijat" hyökkäävät kimppuun ja imevät emän aivan kuivaksi. Onneksi maitoa vaan tuntuu riittävän vaikka Martta on niin laihan ja kuiviin imetyn näköinen että emäntää melkein itkettää. Kaunis lihaksikas narttu on hetkeksi kadonnut jonnekin äitiyden syövereihin mutta eiköhän se sieltä taas kuoriudu kun imetys rumba loppuu.
 Mesi
 Viikonloppuna tein "vessan" pennuille. Vielä eivät ole hoksanneet ideaani vaan sitä voi näköjään käyttää myös makuualusta.. Mesi ja Mai
Pentulaatikko ei tosiaankaan enää ole pentujen suosiossa vaan Martan sänky on paljon houkuttelevampi. Tosin Martta ei siihen nyt kyllä enää taida mahtua kun kuorsaajat ovat vallanneet koko vuoteen. Ja milloin eivät levittäydy niin sitten rakentavat pentupyramidin joka on niin huvittavan näköinen ilmestys että ei voi kuin ihmetellä miten alimmat saavat henkeä ja nukuttua..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti